Skip to main content

Våra samarbeten | Lysol & Hilton

Våra samarbeten | Lysol & Hilton

Hilton CleanStay: en ny världsstandard för städning och rengöring inför sommarens resor

Nytt program med Lysol-Dettol-tillverkaren RB lanseras 15 juni

 

McLean, Va. – 11 juni 2020 – Nästa vecka inleder Hilton en global lansering av ett nytt program som sätter en ny branschstandard för städning, rengöring och desinfektion på Hiltons anläggningar. Hilton CleanStay har tagits fram i samarbete med RB – tillverkaren bakom Lysol och Dettol – samt Mayo Clinic. Programmet innehåller nya processer som ger Hiltons gäster ännu renare och säkrare hotellvistelser från och med i sommar.

 

Hilton och RB har utvecklat det här samarbetet som stöd för den globala hotellportföljen, och de beprövade produkterna från RB kommer att användas på flera marknader världen över.

 

”I över ett sekel har vi haft våra gästers och teammedlemmars välbefinnande och säkerhet högst på agendan. Besöksbranschen utvecklas ständigt utifrån resenärernas ändrade förväntningar – inte minst efter coronapandemin – och Hilton CleanStay är den senaste delen i vårt engagemang för att ge våra gäster den trygghet de behöver för att njuta av sina resor, samtidigt som vi skyddar våra teammedlemmar”, säger Chris Nassetta, VD och koncernchef för Hilton. 

 

”Just nu måste vi anpassa verksamheten efter omständigheterna, men världen över växer vår förväntan på att åter få välkomna våra gäster och skapa de oförglömliga upplevelser som de vet att de kan förvänta sig från Hilton.”

 

Med början nästa vecka kommer Hiltons gäster att börja se effekterna av Hilton CleanStay på vissa hotell, och programmet ska vara helt implementerat inom Hiltons 18 varumärken i mitten av juli.  

 

Hilton CleanStay från incheckning till utcheckning

 

  • Online: Redan före resan möts gästerna av en ny startsida på Hilton.com/cleanstay där de får veta vad de kan förvänta sig under vistelsen. Dessutom uppdateras webbplatserna för varje anläggning med information om de nya städningsprotokoll och processer som har införts.

  • I lobbyn: Gäster som vill minimera sina kontakter med andra kan checka in, välja rum, låsa upp dörren med en digital nyckel och checka ut från sin mobiltelefon, med hjälp av den kostnadsfria mobilappen Hilton Honors. Det här alternativet är tillgängligt på över 4 700 anslutna Hilton-anläggningar över hela världen för gäster som bokar direkt via appen Honors eller på Hilton.com. För gäster som föredrar att checka in i receptionen som vanligt har åtgärder vidtagits för att säkra fysisk distans, med anvisningar om hur gästerna kan röra sig på ett säkert sätt vid in- och utcheckning. 

  • I rummet: Det första som möter gästen när hen kommer till sitt rum är Hilton CleanStay-förseglingen på dörren, som garanterar att rummet har städats noggrant. I rummen utförs extra desinficering av de ytor som gästerna oftast rör vid – lampknappar, dörrhandtag, fjärrkontroller, termostater med mera. Dessutom har rummen rensats på mindre föremål, som pennor och papper. I varje rum finns desinfektionsservetter som gästen kan använda. 

  • Städning: Rummen städas och desinficeras noggrant mellan varje gäst. Städningen under varje vistelse baseras på gästens önskemål, och hänsyn tas till att vissa gäster inte vill att personal kommer in i rummet. Om gästen behöver exempelvis toalettartiklar eller nya handdukar eller sängkläder kan detta levereras vid dörren, i skyddsförpackning. 

  • Offentliga utrymmen: Offentliga utrymmen kommer att städas oftare. Till exempel kan gym komma att stängas för rengöring flera gånger per dag. All träningsutrustning justeras och placeras för att möjliggöra fysisk distansering och antalet gäster på gymmet kan begränsas. Pooler och angrängsande områden kommer att städas ofta varje dag och åtgärder för fysisk distansering vidtas. Stationer med handdesinfektionsmedel och desinfektionsservetter kommer att finnas utplacerade vid huvudingångar och i områden där många rör sig. 

  • Mat och dryck: I hotellrestaurangerna kommer stolar och bord att placeras ut så att det går att hålla rätt fysisk distans. Biologiskt nedbrytbara engångsartiklar, som tallrickar och bestick, finns tillgängliga på begäran. Till frukost erbjuder restaurangerna olika alternativ, inklusive frukostpåsar att ta med, färdiga och övertäckta frukosttallrikar, à la carte och utökad service. På de hotell som har room service erbjuds kontaktfri leverans, vilket innebär att den beställda maten samt engångsartiklar ställs utanför rumsdörren. 

  • Möten och evenemang: Programmet Hilton EventReady med CleanStay kommer att skapa en ny standard för möten och evenemang på Hilton. Det innefattar noggrann städning, flexibilitet, säkra och socialt ansvarstagande lösningar tillsammans med kreativ mat och dryck, den senaste tekniken och hållbara arbetssätt. Här finns ett tydligt fokus på hälsa och välbefinnande genom hela evenemangsupplevelsen, från planering till genomförande, med Hiltons gästfrihet i världsklass och lyhörd service av våra duktiga teammedlemmar. 

 

Sedan samarbetet presenterades har RB och Hilton tillsammans implementerat planer för det globala genomförandet av Hilton CleanStay. I USA och Kanada kommer Hilton CleanStay att genomföras med Lysol-produkter, och programmet kommer att benämnas Hilton CleanStay med skydd från Lysol. Lysol och Dettol kommer att bli de mest använda produkterna i de länder där Hiltons anläggningar finns, men även andra RB-varumärken kommer att användas, till exempel Sagrotan i Tyskland och Napisan i Italien. 

 

RB har oöverträffad vetenskaplig expertis och företagets produkter används över hela världen för att skapa trygga, hygieniska reseupplevelser. Enligt forskningsresultat som nyligen publicerats i American Journal of Infection Control är de aktiva ingredienserna i Dettol och Lysol effektiva för att bryta infektionskedjor av covid-19. 

 

”Att skydda människor mot sjukdomar är en grundsten för RB och vår globala produktportfölj för att motverka mikroorganismer”, säger Rahul Kadyan, EVP för Hygiene/Home på RB i Nordamerika. ”Våra varumärken bygger på förtroende, vetenskapligt bevisad effekt och vårt engagemang för att utbilda konsumenter världen över och hjälpa dem att bryta infektionskedjor. Det här är ett perfekt partnersamarbete för RB för att bidra till högsta tänkbara hygienstandard och för att ge konsumenterna en ännu tryggare Hilton-upplevelse.”

 

Under utvecklingen av Hilton CleanStay har Mayo Clinic bidragit med medicinska expertkunskaper och rådgivning till Hilton om utbildningsmetoder, städningsprotokoll och kvalitetssäkring. Dessutom har Mayo Clinic gett råd om nya tekniker och metoder från vårdbranschen som kan bidra till programmen för städning, rengöring och desinfektion på Hiltons hotell. 

 

”Personlig säkerhet är extremt viktigt nu när företag och rekreationsverksamheter ska öppna upp på nytt över hela världen”, säger Stacey Rizza, M.D., specialist på infektionssjukdomar på Mayo Clinic. ”Vi på Mayo Clinic är stolta över att kunna bidra med expertis och kunskaper för att motverka covid-19 såväl nationellt som globalt. Det är en ära för Mayo att få arbeta tillsammans med Hiltons personal och bistå dem i arbetet med programprotokoll och utbildningar.”

 

Delar av programmet Hilton CleanStay möter gästerna direkt när de kommer in på hotellet, och programmet finns sedan med i varje del av deras vistelser. Det säkerställer att både gäster och teammedlemmar mår bra utan att kompromissa med den gästfrihet som Hilton är känt för. 

 

Som en del av Hiltons nya standard för städning, rengöring och desinfektion på hotellen har utbildningar tagits fram för att se till att alla teammedlemmar är medvetna om vilka åtgärder de kan vidta för att skydda sin egen och andras hälsa på jobbet. Under vistelsen kan gästerna mötas av teammedlemmar som välkomnar dem och visar gästfrihet på nya, kreativa sätt samtidigt som de använder skyddsutrustning och håller fysisk distans. 


Om Hilton
 

Hilton (NYSE: HLT) är ett ledande globalt företag inom besöksbranschen med en portfölj som innefattar 18 varumärken i världsklass och över 6 100 anläggningar med över 977 000 rum i 118 länder och territorier. Hilton arbetar hårt för att uppfylla missionen om att vara världens mest gästfria företag. Under vår 100-åriga historia har vi välkomnat 3 miljarder gäster, nått en topplacering på listan över världens bästa arbetsplatser 2019 och utsetts till global branschledare i Dow Jones hållbarhetsindex 2019. Tack vare vårt prisbelönta lojalitetsprogram Hilton Honors kan över 106 miljoner medlemmar som bokar direkt hos Hilton få poäng för sina hotellvistelser och ovärderliga upplevelser och dessutom få praktiska förmåner som digital incheckning och rumsval, digital nyckel och Connected Rooms. Mer information finns på newsroom.hilton.com. Följ gärna Hilton på Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram och YouTube. 

Om RB

RB* drivs av målsättningen att skydda, läka och stärka och strävar ständigt efter en renare och friskare värld. Vi kämpar för att tillgång till god hygien, välmående och näring av högsta kvalitet ska vara en rättighet för alla, inte ett privilegium. RB är stolta över sin portfölj med betrodda varumärken som används i hushåll i över 190 länder, bland annat Enfamil, Nutramigen, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Mucinex, Durex, Scholl, Clearasil, Lysol, Dettol, Veet, Harpic, Cillit Bang, Mortein, Finish, Vanish, Calgon, Woolite, Air Wick med flera. Varje dag säljs över 20 miljoner RB-produkter till konsumenter i hela världen.

 

RB har ett starkt engagemang som alltid sätter konsumenten och människan i första rummet. Vi utforskar nya möjligheter, strävar efter högsta kvalitet i allt vi gör och efter gemensamma framgångar med alla våra samarbetspartners samtidigt som vi gör det rätta. Det här är ledstjärnan för allt arbete som utförs av våra över 40 000 duktiga medarbetare över hela världen. Mer information finns på www.rb.com

 

*RB är handelsnamnet för företagskoncernen Reckitt Benckiser

 

Om Mayo Clinic

Mayo Clinic är en icke-vinstdriven organisation som arbetar med innovation inom klinisk praxis, utbildning och forskning och bidrar med stöd, expertkunskaper och råd till alla som behöver en bättre hälsa. Besök Mayo Clinic News Network för fler nyheter från Mayo Clinic, eller An Inside Look at Mayo Clinic för mer information om Mayo.