Skip to main content

Våra samarbeten | Lysol & AirBnB

Våra samarbeten | Lysol & AirBnB

Airbnb inleder samarbete med Lysol®-tillverkaren RB för att skydda värdar och gäster

Partnersamarbete ger Airbnb-värdar tillgång till Lysol-produkter och desinfektionslösningar i fler än 20 länder

Airbnb inleder ett samarbete med Lysol-tillverkaren RB för att ge sina värdar möjlighet att köpa RB-produktpaket i fler än 20 länder, med målet att uppnå 40 länder i slutet av 2021. Allt fler människor hittar nya, säkra sätt att resa och vara värdar, och det här samarbetet gör det lättare för värdar att få tillgång till Lysol-desinfektionslösningar som även kan användas av gäster. Genom det här samarbetet kombineras Airbnbs omfattande hälso- och säkerhetsstandarder med RB:s mer än 100 års erfarenhet, expertis och innovationer inom bakteriedödande produkter, vilket ger ett bättre skydd för gästerna.

Värdar i fler än 20 länder, bland annat USA, Storbritannien, Australien, Indien och Brasilien kan nu få tillgång till och beställa produkter som Lysol desinfektionsservetter och Lysol desinfektionsspray direkt från sitt användarkonto. Dessutom får de tillgång till ytterligare information och resurser som artiklar och checklistor från Airbnbs resurscenter. RB-rengöringsprodukterna är tillgängliga i två paket: ett gästbytespaket för värdar och ett välkomstpaket för gäster.

”Renlighet fortsätter att vara en viktig faktor för alla som vill resa och vara värdar på ett säkert sätt. Tack vare samarbetet med RB kan vi nu stötta värdarna genom att ge dem enklare tillgång till rengöringsprodukter”, säger Dorothy Kilroy, Director of Community på Airbnb. ”Varumärket Lysol är känt i många hushåll världen över, och tillsammans med våra skyddsåtgärder mot covid-19 skapar de här rengöringspaketen större trygghet för såväl värdar som gäster.”

”Att skydda människor mot sjukdomar genom att etablera bättre hygienrutiner som grund för en god hälsa är en grundsten för RB:s verksamhet”, säger Rahul Kadyan, Executive Vice President för Global Business Solutions för RB. ”Våra varumärken bygger på förtroende, vetenskapligt bevisad effekt och vårt engagemang för att utbilda konsumenter världen över och hjälpa dem att bryta infektionskedjor. Genom samarbetet med Airbnb kan vi fortsätta att bidra till högsta tänkbara hygienstandard och till att ge konsumenter en ännu tryggare upplevelse när de hyr bostad via Airbnb.”


Værter i over 20 lande, herunder USA, Storbritannien, Australien, Indien og Brasilien, kan nu få adgang til og bestille produkter - bl.a. Lysol desinfektionsservietter og Lysol desinfektionsspray - fra rengøringssektionen i  deres kontooversigt. De kan også få adgang til yderligere oplysninger og ressourcer såsom produkter og tjeklister i Airbnb’s Ressourcecenter. RB's rengøringsprodukter er tilgængelige for værter i to pakker: Turnover Kits (skiftesæt) til værter og Welcome Kits (velkomstsæt) til gæster.


"Renlighed har stadig førsteprioritet for mennesker, der ønsker at rejse og modtage gæster sikkert, og vores samarbejde med RB gør det muligt for os at støtte værterne ved at gøre rengøringsprodukter let tilgængelige," siger Dorothy Kilroy, Director of Community hos Airbnb. "Lysol-mærket er et kendt navn i husholdningen, og rengøringspakkerne sammen med vores COVID-19 sikkerhedspraksis vil bidrage til at give værter og gæster mere ro i sindet."


"At beskytte mennesker mod sygdom ved at etablere en bedre hygiejnepraksis som grundlag for sundhed er kernen i RB's formål," siger Rahul Kadyan, Executive Vice President af Global Business Solutions for RB. "Vores varemærker bygger på tillid, videnskabelig effekti og vores ønske om at hjælpe forbrugere rundt omkring i verden med at bryde smittekæden. Vi er begejstrede for samarbejdet med Airbnb som en hjælp til at fremme de højeste hygiejnestandarder og give forbrugerne tillid til, at de kan at nyde deres ophold i de hjem, som værterne tilbyder på Airbnb.”
 

Gästbytes- och välkomstpaketen (som hanteras av Pharmapacks i USA) kommer att innehålla desinfektionsprodukter från Lysol eller Dettol, beroende på land. Enligt RB är Lysol desinfektionsservetter och Lysol desinfektionsspray de första produkterna som godkändes av det amerikanska naturvårdsverket EPA mot SARS-CoV-2* (det virus som orsakar covid-19). Dettol handdesinfektion har bevisats döda 99,9 procent av alla bakterier och virus, inklusive coronavirus (SARS-CoV-2), och produkten har utvecklats med det ansedda varumärket Dettol som grundas på över 80 års expertkunskaper och vetenskaplig forskning.


RB:s forskarteam och FoU-experter har godkänt Airbnbs femstegsprocess för utökad rengöring, efter en noggrann granskning av de instruktioner om städning, rengöring och desinfektion som tillhandahålls för såväl Airbnb-värdar som gäster. Ytterligare information om hygienrutiner som har godkänts och utformats av RB:s experter finns i paketen med desinfektionsprodukter, vilket gör det ännu lättare för värdarna att uppfylla Airbnbs renlighetsstandarder.


”RB har över 100 års erfarenhet inom virologi och mikrobiologi. Därmed har vårt team de expertkunskaper som behövs för att se till att protokollen för städning, rengöring och desinfektion uppfyller högsta standard allt eftersom människor hittar nya, säkra sätt att börja resa igen”, säger Joe Rubino, Director of Research and Development på RB. ”Våra experter använder proaktiv testning och övervakning av nya potentiella smittämnen för att noggrant följa aktuella data så att vi kan fortsätta att bidra till skyddet av gäster och värdar.”
 

Genom samarbetet med RB och Lysol kan Airbnb bygga vidare på sina åtaganden för ansvarsfullt resande och för att bidra till de samhällen där värdarna bor. Airbnb har nyligen tilllkännagivit att värdar och gäster måste följa de särskilda riktlinjerna för hälsa och säkerhet under covid-19-pandemin, inklusive användning av munskydd, utövande av social distansering och krav på att alla värdar och deras team måste följa femstegsprocessen för utökad rengöring. De här riktlinjerna ökar tryggheten för värdar och gäster och stödjer lokala myndigheter i deras arbete med att motverka spridningen av covid-19.
Samtidigt som värdarna gör sin del för att skapa tryggare vistelser fortsätter Airbnb att uppmuntra sin community att alltid följa de senaste lokala hälsoriktlinjerna. Mer information finns på Airbnbs resurscenter. Följ de officiella riktlinjerna på cdc.gov/coronavirus.
*Baserat på RB:s kunskaper och publicerad vetenskaplig evidens är RB starkt övertygade om att företagets aktiva ingredienser/sammansatta produkter kommer att fortsätta att ha effekt mot muterade stammar av SARS-CoV-2-viruset.
 

För mer information, kontakta:
Maya.Bronstein@dkcnews.com
Alexandra.Everitt@hkstrategies.com

 

Om Airbnb

Airbnb är en community som bygger på tillit och samhörighet. Allt tog sin början 2008 när två värdar välkomnade tre gäster till sitt hem i San Francisco, och i dag har 4 miljoner värdar välkomnat totalt över 800 miljoner gäster till cirka 100 000 städer över i stort sett hela världen. Värdarna på Airbnb är vanliga människor som delar med sig av sina världar och ger sina gäster chansen att känna sig som hemma även när de är på resa. På Airbnb anser vi att alla värdar, gäster och de samhällen där vi finns är intressenter som vi har ett ansvar för att hjälpa. Genom att stötta såväl dem som våra medarbetare och investerare skapar vi hållbar framgång för vårt företag.

 

Om RB

RB* drivs av målsättningen att skydda, läka och stärka och strävar ständigt efter en renare och friskare värld. Vi kämpar för att tillgång till god hygien, välmående och näring av högsta kvalitet ska vara en rättighet för alla, inte ett privilegium. RB är stolta över sin portfölj med betrodda varumärken som används i hushåll i över 190 länder, bland annat Enfamil, Nutramigen, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Mucinex, Durex, Scholl, Clearasil, Lysol, Dettol, Veet, Harpic, Cillit Bang, Mortein, Finish, Vanish, Calgon, Woolite, Air Wick med flera. Varje dag säljs över 20 miljoner RB-produkter till konsumenter i hela världen. 

RB har ett starkt engagemang som alltid sätter konsumenten och människan i första rummet. Vi utforskar nya möjligheter, strävar efter högsta kvalitet i allt vi gör och efter gemensamma framgångar med alla våra samarbetspartners samtidigt som vi gör det rätta. Det här är ledstjärnan för allt arbete som utförs av våra över 40 000 duktiga medarbetare över hela världen. Mer information finns på www.rb.com.

*RB är handelsnamnet för företagskoncernen Reckitt Benckiser